
Usha Yarns is het eerste bedrijf in India dat de STANDARD 100 van OEKO-TEX heeft behaald voor gerecyclede gekleurde garens
December 28, 2022
Erkend door DNB tijdens de Business Excellence Awards 2022
January 3, 2023Versnelling van circulariteit in fast fashion-kleding
De circulaire economie brengt verschillende factoren samen met als doel het hervormen van bedrijfsmodellen, zodat deze een positieve invloed hebben op maatschappelijke en milieuvraagstukken.

Het is gebaseerd op tactieken die efficiënter zijn in het beheer van natuurlijke hulpbronnen en die de menselijke ontwikkeling ondersteunen. Over het algemeen is het ook duurzamer op de lange termijn, terwijl de waardeverdeling eerlijker en op de lange termijn is.
Het is een concept dat vaak wordt geassocieerd met kleinschalige productie. Lokale en zorgvuldig gecontroleerde activiteiten zijn de gemakkelijkste manier om duurzaamheidsdoelen te bereiken. Maar wereldwijde behoeften spreken over noodsituaties. We bevinden ons niet alleen in een klimaatcrisis met veel concrete gevolgen, maar we hebben ook een groeiende bevolking die naar verwachting tegen eind 2022 8 miljard mensen zal bereiken.
Deze problemen vragen om onmiddellijke actie. Grotere actie. Terwijl overheden traag zijn in hun beslissingen door de huidige geopolitieke ontwrichtingen, leiden private sectoren zoals ondernemingen, corporaties en ondernemers de weg naar transformatie.
De principes van circulariteit erkennen alle alternatieven die groei herdefiniëren, met de nadruk op hoe de voordelen van een geïndustrialiseerde economie en bedrijfspraktijken de toekomst van het kapitalisme kunnen veranderen.
Veel van de conventionele winststrategieën zijn vruchtbaar, maar laten de negatieve gevolgen van productiemethoden buiten beschouwing.
De fast fashion-industrie is een van de grootste bedreigingen. Ze verbruikt eindeloos veel grondstoffen en vervuilt tegelijkertijd.
Bij Usha Yarns schalen we op om aan de grote vraag van de textielindustrie te voldoen. We introduceren een vierde fabriek om onze productie volgend jaar (2023) uit te breiden en verwachten zo de markt verder te betreden met de beste duurzame materialen.
Ons project is ook een compromis met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Productiviteit in onze faciliteiten gaat hand in hand met onze bedrijfsparticipatie in lokaal onderwijs, schoon water, sanitaire voorzieningen, infrastructuur en gendergelijkheid. Onze producten bestaan uit een breed scala aan garens, gemaakt via recyclingprocessen, gebaseerd op ons onderzoek en wereldwijde kwaliteitscontrolestandaarden.
We schalen circulariteit op met retail- en modemerken die graag meewerken aan duurzaamheidsmaatregelen. Usha Yarns maakt recyclingpartnerschappen mogelijk met volledige traceerbaarheid. Ons recyclingproces wordt ondersteund door geavanceerde afvalbeheerprocessen die ethisch zijn afgestemd op de principes van de UNGC en de doelstellingen van de SBT's, met een lagere impact.